2/3/4/5/6/7/8 sept

2018

Logo feestweek aalsmeer

Lokatie Praamplein

Rene Froger maakte zijn professionele debuut in 1987 met de song 'Love Leave Me' maar het grote publiek leerde hem pas echt kennen in 1988 met zijn eerste Top-5 hit 'Winter In America'. Zijn eerste nummer 1-hit scoorde hij in 1989 met 'Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken' een nummer dat uitgroeide tot een tweede volkslied als 'Een Eigen Huis'. Vanaf dat moment volgde de ene hit na de andere en zijn albums gingen van goud naar multi-platina. 

Van zijn vaders café ging hij via Carré naar zijn eerste serie Ahoy'-concerten in 1992. Het jaar waarin zijn album 'Sweet Hello's & Sad Goodbyes' de toen magische verkoopgrens van 500.000 stuks passeerde, goed voor 5 x platina. In 1994 deed hij Ahoy' tien keer op rij en toen dit gezien zijn populariteit nog niet voldoende was, annonceerde Rene Froger als eerste nationale act zijn legendarische Kuip-concerten 'In The Round' in 1995, goed voor 120.000 bezoekers in twee dagen. 
Na de zilveren en gouden harp kreeg hij door Celine Dion zijn eerste Edison uitgereikt en het duet wat hij toen met haar zong geldt nog steeds als een hoogtepunt in zijn carriére. Zijn albums, 'Walls Of Emotion', 'Live In Concert', 'Illegal Romeo' en 'Home Again' waren sindsdien al platina op de dag van release en kwamen vanuit het niets op nummer 1 binnen in de album-lijsten. 
Signatuur-songs zoals 'This Is The Moment', 'Just Say Hello', 'Kaylee', 'Nobody Else', 'Are You Ready For Loving Me', 'Calling Out Your Name', 'Woman Woman', 'Here In My Heart', 'In Dreams', en 'The Number One' werden evergreens en zijn vrijwel dagelijks op de radio te horen. Met deze erelijst heeft de artiest Rene Froger een unieke plaats in de Nederlandse muziekgeschiedenis veroverd. 

In de zomer van dit jaar deed Rene zijn prestatie van vijf terug nog eens dunnetjes over. Opnieuw liet hij De Kuip in Rotterdam op zijn grondvesten trillen. Aan de vooravond van het EK 2000 op 28 mei was het stadion namelijk weer uitverkocht en zette Rene samen met zijn band een spectaculair optreden neer, dat zich zonder schaamte een uitstekende opwarmer voor het mega-evenement mag noemen.